Segíthetek?

Otthon, szépség, egészség tartalmú cikkek, írások, amelyek segíthetnek a mindennapi élet problémáinak megoldásában...

Vitaminkirály

Nyugodt alvás

Google

HTML

Linkblog

Hírlevél az egészségedről

Hírlevél a te egészségedről

Hirdetés

A legtöbb betegség arcunkra van írva...

2008.06.04. 01:07 Nicko

Ha jobban megnézzük, az arcon árulkodó jeleket találunk szervezetünk állapotáról.

Szem, az egészség tükre

KARIKÁK A SZEM ALATT - Ha egy áttáncolt éjszaka után próbálunk lelket verni magunkba, ne feledjük,hogy a vízháztartást is helyre kell állítani. Igyunk minél több folyadékot, lehetőleg ásványvizet! Ha váratlanul megduzzadnak a könnyzacskók, az a veseműködés zavaráról árulkodik.

MEGDUZZADT SZEMHÉJ - Ha reggel, ébredés után duzzadt a szemhéj, ez a nyirokutak elzáródását jelenheti. Segíthet ezen a kozmetikus. A kései étkezés, illetve  a sószegény étrend szintén okozhatja. Olykor pedig a tüdő megbetegedése van mögötte.

SÁRGÁS SZEMGOLYÓK - Ez a máj megbetegedésének egyik jele lehet. Egy belgyógyásznak mindenképpen ki kell vizsgálnia. Ilyen elszíneződést okozhat az epe megbetegedése is. Ha nem komoly a baj, gyógyteák segíthetnek.

Az ajkak mindent kifecsegnek

HA SZÁRAZ - A legkézenfekvőbb oka: egyszerűen túl sokat tartózkodtunk száraz helyiségben. A leghatékonyabb ajakápolószer szárazság ellen: néhány csepp méz vagy szőlőzsír. De az is lehet, hogy túl sok cukros, lisztes ételt fogyasztunk, esetleg túl sok nyers ételt vagy müzlit. Egy biztos: az ajkak komolyabb és állandósult szárazságát valamilyen emésztési zavar okozhatja.

HA DUZZADT - Az alsó ajak felduzzadását nagy valószínűséggel a májfunkció zavara vagy valamilyen más, alhasi rendellenesség okozhatja. Ha túlságosan gyakran észleljük magunkon ezt a jelenséget, menjünk el a háziorvoshoz.

HA BESZAKADT  - A szájsarkak vagy az ajak bőrének beszakadása többnyire B-vitamin hiányra vagy fehérjehiányra utal. Igyunk rendszeresen tejet és együnk minél több halat, gabonaféleséget, májat, csipetnyi élesztőt.

Az arcbőr is árulkodik

SÁPADT BŐRSZÍN - A halvány arcszín, sápadtság leggyakrabban keringési zavarra utal. Mozogjunk sokat és mondjunk le a cigarettáról, az alkoholról. A folsavhiány is okozhat sápadtságot: fogyasszunk több zöldséget, sok kelbimbót és salátát.

MITESSZEREK AZ ÁLLON - A csúnya, foltos áll gyakran az emésztés zavaráról tanúskodik. Fontos, hogy igyunk sok folyadékot. A lenmagos joghurt is segíthet. Soha ne nyomkodjuk a pattanásokat, így csak elfertőzhetjük a bőrt!

PIROS FOLTOK - Gyakran minden ok nélkül kipirosodik az arcbőr. Ha váratlanul lép fel, akkor ezt az egyébként normális, hétköznapi jelenséget magas vérnyomás, illetve vérnyomás-kiugrás okozhatja.

Forrás: HmHírlap

Szólj hozzá!

Címkék: betegség szem ajkak arcbőr

A bejegyzés trackback címe:

https://segit.blog.hu/api/trackback/id/tr9502462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása