Segíthetek?

Otthon, szépség, egészség tartalmú cikkek, írások, amelyek segíthetnek a mindennapi élet problémáinak megoldásában...

Vitaminkirály

Nyugodt alvás

Google

HTML

Linkblog

Hírlevél az egészségedről

Hírlevél a te egészségedről

Hirdetés

Szépít, de mérgez a botox!

2008.06.04. 10:31 Nicko

A szer az idegrendszert is károsíthatja

A szépségipar a ránctalanító kezelésekhez alkalmazza a botulinum toxint (botox), amelyről bebizonyosodott, hogy befolyásolja az idegi jelátvitelt. Olasz kutatók arról számoltak be, hogy az anyag a bőr rétegeiből az agyi idegrostokig is eljut. Felfedezésük kételyeket vet fel a szer biztonságosságával kapcsolatban

A botoxról eddig azt tartották, hogy a befecskendezés helyén marad. A kutatók viszont bebizonyították, hogy a méreg néhány nap alatt eljut a központi idegrendszerbe és ott károsítja a SNAP-25 nevű fehérjét, amely a neurotranszmisszióért (kémiai ingerületátvitel) felel.

A botox idegrendszeri hatásait még nem sikerült teljesen tisztázni, de az Egyesült Államok élelmiszer- gyógyszerfelügyeleti hatósága máris szükségesnek tartja az erre vonatkozó adatok felülvizsgálatát. Attól tartanak, hogy a ránctalanító kezelést követően légzési nehézségek léphetnek fel és halált okozhat.

Forrás:HmHírlap

Olvass többet a BOTOX-ról!

www.plasztika.net/botox

http://www.vital.hu/szolgaltatasaink

http://blog.plasztika.com/

Vélemények

Már Paracelsus megmondta, hogy a dózistól függ, hogy mi a méreg. Az ártalmatlannak hitt szerekkel is megmérgezhetjük magunkat, a gyógyszerek jelentős része könnyen túladagolható, a legerősebb méregnek számító botulinum-toxin kis adagja viszont gyógyszer vagy szépítőszer lehet. >>tovább>>

Hogyan működik?

A botulinum-toxin egyszeri injekciója 4-6 hónapig gátolja a kezelt izmok működését. Az izom nem károsodik, ezért nem helyes az "izombénítás" szót használni... >>tovább>> 

Tű helyett kozmetikum

A BOTOX INJEKCIÓT már hosszú ideje alkalmazzák a kozmetikai kezeléseknél. Hatóanyaga felfüggeszti az izommozgást, ezért simulnak ki a ráncok.

SZURKÁLS HELYETT azonban alkalmazható felületi kezelés is. Több kozmetikumnak van botoxszerű hatása. Kaphatók szemránckrémek, arckrémek, pakolások és maszkok formájában. Ezek is jók, bár lassabban és kevésbé intenzíven hatnak.

Amit helyette ajánlanak...

http://botox.lap.hu/#b15921172

 

Szólj hozzá!

Címkék: botox ránctalaítás

A bejegyzés trackback címe:

https://segit.blog.hu/api/trackback/id/tr62502828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása